В рамките на само 20 минути в Сопот и близкото село Дъбене възникнаха две сериозни пътнотранспортни произшествия с участието на възрастни водачи, при които пострадаха тежко възрастни пешеходци, съобщава БТА.

Около 8:50 часа в село Дъбене, община Карлово, 44-годишен шофьор не успява да спази дистанция и блъска автомобил, управляван от 75-годишна жена. В резултат на удара, колата на жената блъска 90-годишен пешеходец. Произшествието причинява и материални щети на две паркирани наблизо превозни средства.

Вторият инцидент става минути по-късно, когато на улица "Иван Вазов" в Сопот, 82-годишен водач удря на пешеходна пътека 87-годишна жена.

И двамата пострадали възрастни пешеходци от инцидентите са в критично състояние и са транспортирани в пловдивски болници. По-късно след обед бе съобщено, че жената е починала.

И в двата случая водачите са тествани за алкохол, като резултатите са отрицателни. Местопроизшествията са обезопасени от полицията, която продължава да разследва причините за инцидентите.

Тези катастрофи подчертават нарастващата загриженост от управлението на автомобили от възрастни шофьори, които могат да представляват по-висок риск на пътя за другите участници в движението, за себе си и за пътниците, които превозват.

Подобрява се състоянието на детето, прегазено от трактор на плаж в Созопол

Подобрява се състоянието на детето, прегазено от трактор на плаж в Созопол

Инцидентът стана на 2 август