Пиян шофьор без книжка е катастрофирал с нерегистриран автомобил край Долни Дъбник, докато се опитвал да избяга от полицейска проверка, съобщиха от МВР.

Около 4:30 часа тази сутрин в село Крушовица полицаи от Районното управление в Долни Дъбник подали светлинен и звуков сигнал за спиране на лека кола "Мерцедес 250 Д" за проверка. Шофьорът обаче не спрял, а ускорил и продължил в посока Долни Дъбник, като не съобразил скоростта с пътните условия и изгубил контрол над управлението на превозното средство. Автомобилът излязъл от пътя и се преобърнал.

Колата е собственост на 29-годишен мъж от Долни Дъбник. Тя е била шофирана от 33-годишен жител на същия град, с когото пътувал техен съгражданин на 22 години.

Простреляха със стоп патрон системен нарушител, блъснал полицай при гонка

Простреляха със стоп патрон системен нарушител, блъснал полицай при гонка

Вместо книжка водачът е носел дрога

Алкохолният тест на шофьора отчел 1.2 промила. Издаден му е талон за медицинско изследване. Оказало се, че той е и неправоспособен и повторно шофира без книжка, като има влязло в сила наказателно постановление на 9 март т. г. Автомобилът е и с прекратена регистрация по чл. 143 ал. 10 от Закона за движение по пътищата от 21 февруари 2023 г. заради липса на застраховка "Гражданска отговорност".

Сезирана е Районната прокуратура в Плевен и е образувано бързо производство. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.