Пламналият вчера автобус, който е превозвал деца от Слънчев бряг до Крумовград, е минал технически преглед преди пътуването. Това заяви пред bTV зам.-кметът на Крумовград Неждие Акиф, чието дете също е било сред пътуващите ученици.

Шофьорът, който е и едноличен собственик на фирмата, обясни, че възпламеняването се получило, след като двигателят на автобуса блокирал.

Към момента децата вече са се прибрали и сред тях няма пострадали.

В автобуса са пътували общи 31 деца. Придружителите им обаче разказват, че те не са изпаднали в паника, когато е настъпил пожарът.

Запали се автобус с деца на АМ "Тракия"

Запали се автобус с деца на АМ "Тракия"

Няма пострадали, децата са изведени навреме от автобуса

"Нямаше паника сред децата, бързо се изнесоха. Спря се много бързо, реагирахме, изкарахме децата навън и всичко завърши благополучно", разказа Йорданка Мамирева, ръководител на танцовата група "Пъстра китка" към училище "Васил Левски" в Крумовград.

След инцидента на помощ се притекли линейка и пожарна, които са осигурили вода на децата.

Припомняме, това е третият инцидент с автобус, превозващ деца. В понеделник още един автобус с деца катастрофира на АМ "Тракия". Автобусът превозваше 57 деца от София към Китен.

Малко по-късно през същия ден при друга катастрофа с автобус с деца загина шофьор на лек автомобил. Инцидентът стана в района на Тетевен.