Пловдивчани трябва да се въоръжат с търпение. За това предупреди старши комисар Атанас Илков по повод затварянето на един от основните булеварди в града. Причината за реорганизацията на движението е откриването на инициативата Европейска столица на културата 2019 г., което ще се състои на 12 януари. Поради това се очаква съществено затрудняване на движението, тъй като към обичайния трафик ще се прибавят и колите на гостите.

Комисар Илков заяви, че единственият вариант да се облекчи трафикът е като се създадат подходящи алтернативи на затворените пътни отсечки. Предстои това да се обсъди с общината, увери той.

Борисов обеща 16 млн. лв. за Пловдив - Европейска столица на културата

Борисов обеща 16 млн. лв. за Пловдив - Европейска столица на културата

Благодари и на "Америка за България" за помощта ѝ за реставрация на Малката и Голяма Базилика

В момента тече изграждането на 30-метрова кула на 6 нива, която ще бъде основа на програмата за откриването. Комисар Илков заяви обаче, че полицията носи отговорност единствено за спазването на реда. За безопасността на участниците, които ще се качват на кулата, отговарят организаторите на събитието, обясни той.

Комисар Илков увери, че другата седмица всички институции, които имат отношение по предстоящото събитие, ще уточнят организацията на движението, охраната на обществения ред и гарантирането на сигурността на гражданите и гостите.