С мнозинство Пловдивският общински съвет отказва акциите, предоставени от държавата в Международния панаир, съобщават от БНР .

Сесията на местния парламент е във връзка с вчерашното решение Изпълнителната комисия на ГЕРБ да възложи на кмета на Пловдив Иван Тотев и групата общински съветници да отменят решението от предишното заседание за придобиване на държавния дял от панаира.

39 от общинските съветници гласуват за отмяна на решението от 13-и април, когато Пловдив приема над 20% от акциите. Против са единствено от групата на БСП. Въздържали са се трима от Земеделски съюз "Александър Стамболийски".

Пловдивският общински съвет се връща с това си решение на позицията от лятото на миналата година, когато отхвърля предложения държавен дял в Международния панаир, мажоритарен собственик на който е Георги Гергов.

ГЕРБ дават назад за Пловдивския панаир
Обновена

ГЕРБ дават назад за Пловдивския панаир

Борисов не иска да се петни името на партията му от лични икономически интереси

Кметът Иван Тотев обосновава смяната в становището с настроенията на пловдивчани, които в не приемат тази сделка. Допълва, че това е свързано и с позицията на ГЕРБ да не се обвързва с последните скандали около Гергов.

Тотев коментира, че преди две седмици във връзка с обществен интерес към подобно съдружие за изграждане на нова опера в Панаира, инициативният комитет за построяването ѝ се дистанцира от идеята и това дава основание те да се откажат от акциите..

Подчертава, че ГЕРБ като млада партия не носи отговорност за случилото се в Панаира през 2006 година.