Служител на "Общинска полиция" в Разлог е бил пребит в квартал "Нов път". Инцидентът се е случил при проверка за незаконно придобита дървесина, съобщава БНТ.

Методи Колев получил сигнал за нарушението и отишъл да провери. На мястото станало спречкване и последвал побой. В резултат общинският служител получил удари по главата и тялото. Постъпил е в болницата в Разлог с комоцио.

Според хората от квартала агресията е тръгнала от самия него, а той отрича това. Има засилено полицейско присъствие в района.

"Това е недопустимо, осъждам този акт, служителят е извършвал дейността си, назначен е да осъществява контрол, ще направим съвместни проверки с полицията, извършителите са задържани", заяви кметът на Разлог Красимир Герчев.

Спипаха бракониер рецидивист с незаконна дървесина в Разлог

Спипаха бракониер рецидивист с незаконна дървесина в Разлог

На извършителя са съставени 2 акта

"Реагирах на сигнала и отидох до ромската махала. Видях, че двама роми режат вече дървесината. За да имам свидетелство какво се е случило, направих снимка на господина, който режеше дървата, изригна буйно и пристъпи към мен. Започна да ме блъска, започна да ме бие, към него се присъедини втори и се опитаха да ме свалят на земята. В това време трети, който в последствие се оказа инвалид с една ръка, беше взел едно дърво и започна да ме удря по главата. Свалиха ме на земята, почнаха да ме налагат, продължиха да ме бият, след което се разотидоха", разказа пострадалият служител Методи Колев.

Жителите на квартала пък твърдят, че дървесината, станала причина за побоя, е била доставена в квартала от друг човек.