Въпросът за "почистването" на кабинета трябва да се реши от лидерите на управляващата коалиция, отбеляза министърът на околната среда и водите Нено Димов пред bTV.

Той посочи, че всеки министър в кабинета се стреми да изпълни програмата, с която е поел постa. Димов даде пример с Обединените патриоти, които са имали като предизборна програма повишаването на доходите.

Той също е скептично настроен, че не би се променило нещо с подадените оставки на тримата министри (Нанков, Радев и Московски - б.р.), защото според него проблемите не се решават с оставки.

Нено Димов обясни, че поемането на подобна отговорност е важно в политиката, не трябва да има и обективност върху причините. На този етап нито следствието е приключило, нито са приключили проверките, каза ще той.

Ниска безработица, глад за кадри и пълен мандат на правителството

Ниска безработица, глад за кадри и пълен мандат на правителството

Това вижда Караянчева и призовава: Стига вече, спрете и работете

По повод строителството по морето Димов отбеляза, че трябва да има общи устройствени планове, защото когато нищо не е забранено, всичко е позволено.

"Трябват ясни правила. Затова съм се амбицирал Царево вече да има общ устройствен план, който липсва повече от 10 г.", обясни министър Нено Димов.

Той изрази възхищението си, че България сега е много по-чиста отколкото преди 5-6 години. Димов обясни, че през първите години на кампанията "Да изчистим България заедно" са се събирали по 25-26 000 тона отпадъци.

За миналата година обаче, те са били 5 тона, похвали се той.

Министър Ненов Димов посочи, че Министерството на околната среда и водите помага по три начина на кампанията - финансиране закупуването на чували, ръкавици, гориво.

От друга страна самият състав на министерството участва физически, поясни Димов и допълни, че последната помощ е отварянето на депата за отпадъци.

Севлиево, Дряново и Сухиндол ще имат нови инсталации за преработка на отпадъци

Севлиево, Дряново и Сухиндол ще имат нови инсталации за преработка на отпадъци

Новите съоръжения ще струват 2.2 млн. лв.