След официалното приключване на летния сезон Община Бургас стартира акция за почистване на плажните ивици.

При направен оглед от служители в отдел „Опазване на околната среда" към Община Бургас са издадени постановления на фирмата - концесионер на Северния и Централния плаж в Бургас и на концесионера на плажа в Крайморие в срок до 15 октомври да приключат с почистването на стопанисваните от тях плажове.

В същия срок ще бъдат почистени и общинските плажни ивици - Крайморие - Юг, Бургас (Атанасовска коса и района след солниците) и плажа в Росенец, намиращ се преди нефтеното пристанище.

Целта на екологичната кампания е бургаските плажове да бъдат изчистени от натрупаните по време на летния сезон от плажуващите отпадъци като цигарени фасове, семки, капачки, хартии, шишенца и др.

Акцията на служителите от общинския еко-отдел и на фирмата, ангажирана със сметосъбиране ще започне от Бургаския плаж на 6 октомври и ще продължи с почистване на Южния плаж в Крайморие на 9 - ти и плажа в Росенец на 11 - ти октомври.

Община Бургас призовава всички желаещи бургазлии да се включат в акцията по почистване на плажните ивици. За тази цел в деня на почистването те ще получат безплатни чували и ръкавици.

Преди дни приключи и почистването на крайпътните отбивки в отсечките Бургас - Ветрен, Бургас - Росенец и Бургас - Сарафово. Оттам са събрани повече от 740 чувала с битови отпадъци - хартии, чашки, найлонови торбички и др.