Обрушването на скатовете на пътя за Рилския манастир ще започне след предстоящите църковни празници Голяма Богородица (15 август) и Успение на Св. Йоан Рилски Чудотворец (18 август). Това уточни Агенция "Пътна инфраструктура"(АПИ) по повод запитванията за организацията на движението при 27-ми километър.

В момента движението в отсечка от 250 м се осъществява в една лента. Участъкът е сигнализиран с необходимите пътни знаци, а скоростта е ограничена до 40 км/ч.Преминаването в участъка е безопасно и шофьорите трябва да бъдат спокойни.

Поредни свлачища по пътя за Рилския манастир
Обновена

Поредни свлачища по пътя за Рилския манастир

Движението в района е само в едната лента

Работата започва веднага след празниците в Рилски манастир, тъй като в определени дни движението ще се спира за кратко, а поради интензивния трафик следващата седмица това няма да е възможно.

Движението ще се регулира от "Пътна полиция", служители на Областно пътно управление-Кюстендил и пътноподдържащата фирма.

За трайното укрепване на ската при 27-ми км предстои провеждането на процедура по ЗОП за изработване на технически проект за извършване на укрепителни и обезопасителни работи.

Укрепват ската при 27-ми км на пътя за Рилския манастир

Укрепват ската при 27-ми км на пътя за Рилския манастир

Пътуването по третокласния път е безопасно

Целта е да се изяснят условията на срутищните процеси в района, причините за тяхното възникване и да се избегне срутване на скални маси върху пътното платно.