Ръководството на община Кирково не е дало разрешение за протестни действия на българо-гръцката граница. Това обясни кметът Шинаси Сюлейман, цитиран от БТА.

Съюзът на международните превозвачи е внесъл в общинската администрация писмено уведомление за предстоящото блокиране на ГКПП „Маказа” идния петък.

Борисов се заема да осуети блокадата на границата по Великден

Борисов се заема да осуети блокадата на границата по Великден

Явно много им е прикипяло тогава и още ги държи, разбирам ги, но...

Припомняме, че превозвачите решиха да блокират изцяло българо-гръцката граница в отговор на февруарската блокада на гръцките фермери. Затварянето на границата тогава причини икономически и финансови загуби на българските превозвачи.

В уведомлението било записано, че протестните действия на пътя преди контролния пункт ще започнат в 10.00 часа на 29 април и ще продължат до 8 май. До няколко часа дневно щял да бъде ограничен диапазонът на пропускане на превозни средства. Все още не е представен графикът за пропускане.

От пограничната община обаче се обявиха против блокирането на пункта.

Кметът обясни, че ситуацията е била обсъдена и с полицията. Целта била да се пресече предстоящата блокада. Представители на бизнеса не са на мнение, че подобни действия ще допринесат за развитието на бизнеса в региона. Това е станало ясно по време на проведени с тях срещи.