Полицаи от РУ Долни Дъбник са отказали 100 евро подкуп, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 22 септември вечерта на първокласен път катаджиите спрели автомобил "Опел". Водачът обаче не спрял и продължил напред.

Нарушителят бил последван от полицейската патрулка и на около 200 метра бил спрян. При извършената проверка било установено, че зад волана е 29-годишен мъж от с. Крушовица. Той карал без книжка, като документът му бил отнет в едногодишен срок по административен ред за същото деяние.

По време на съставянето на акта мъжът предложил на полицаите две банкноти по 50 евро. Катаджиите обаче отказали да вземат парите и докладвали в прокуратурата.

Срещу нарушителя е образувано незабавно производство за предлагане на подкуп на длъжностно лице. Той е задържан за 72 часа и е приведен в следствения арест.

Началникът на полицията в Долни Дъбник направил предложение до директора на ОДМВР-Плевен за награждаване на неподкупните полицаи с благодарност и три дни допълнителен отпуск.

Това е вторият случай през този месец, когато служители на реда от същото управление отказват подкуп.

На 16 септември патрул на полицията от РУ- Долни Дъбник отказал 20 лева при проверка на лек автомобил "ВАЗ" в с.Садовец.