В тежко състояние е момиченцето, ударено на бул. „Данаил Николаев". 4-годишното дете е с фрактура на базата на черепа, контузия на мозъка и счупено дясно бедро.

По мейла на нюза:
Аз съм таткото на детето и знам кой го е направил и това може да се случи на всеки. Той е полицай, но не искам да му навредя като кажа кой e и няма да споменавам от кой район е, а знам. Сигурно се чувства много виновен и се разплака пред мен. Нека поне да се знае, че е полицай и МВР да не крие тази информация (няма смисъл да го крие). Сега се моли дъщеря ми да е добре!

То е настанено в Детската реанимация на УМБАЛСМ „Пирогов", съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.

Майката е със счупена дясна раменна кост и е претърпяла дълга операция през нощта. Операцията е проведена под ръководството на д-р Неди Цекулов от Трета травматологична клиника.

Детето и 42-годишната му майка пострадаха вчера вечерта при катастрофа на бул. „Данаил Николаев".

Огромното задръстване забави пристигането на полицейски патрул на мястото на инцидента. Според очевидци синьо Пежо е блъснало двете пешеходки.

По-къно през деня в редакцията на news.bg се получи е-mail от мъж, който твърди, че е колега на бащата на пострадалото дете.

Той е споделил пред него, че знае кой е предизвикал инцидента и че това е "полицай с униформа". Служителят на МВР лично е посетил бащата и се разплакал пред него.

От МВР крият това, пише нашият читател и допълва, че семейството на пострадалите е много разстроено от факта, че тази информация не се съобщава публично.

Той допълва, че шефът на полицая (главният секретар на МВР Калин Георгиев - бел.ред.) е посетил познатия му.

News.bg потърси пресцентъра на МВР за коментар.

От там първоначално бяха категорични, че нямат информация виновният за случилото се да е техен служител. Вие сте първите, които ни задават подобен въпрос, заявиха от МВР.

Малко по-късно обаче обявиха, че действително блъсналият детето и майка му е техен служител. Отказаха да съобщят самоличността му, но посочиха, че той работи в една от столичните дирекции на МВР.

На полицая е извършена проверка с дрегер, която не е установила употреба на алкохол.