Полицията обискира нощен клуб в Пловдив, съобщава БНТ.

Клиентите и служителите на заведението се оплакаха от действията на униформените и даявиха, че при обиска са принуждавани да се събличат голи.

От МВР обясниха, че става въпрос за планирана полицейска операция по линия на наркотиците, при която са образувани три досъдебни производства. Потвърдиха, че хората са били събличани, но уточниха, че става дума за "личен обиск", съгласно закона за МВР.

Полицейската проверка е започнала в 1.00 часа през нощта в петък срещу събота в един от най-големите нощни клубове в Пловдив. Четири буса с полицейски служители са окупирали заведението.

Арестуваха 14 души при спецакция срещу дрогата в нощни клубове в София и още 3 града

Арестуваха 14 души при спецакция срещу дрогата в нощни клубове в София и още 3 града

Иззети са различни видове наркотици

Никой от 400-те клиенти и служители не е бил допуснат да си тръгне, без да бъде проверен, а обискът е продължил пет часа.

"Дойде проверка, при което накараха всички да застанем през тоалетните на една голяма опашка и да минем един по един през тоалетните. При което за мен това е унижение, караха ни, събличаха ни", разказаха потърпевши клиенти. Жените са били накарани да си свалят дрехите и да останат по бельо, а мъжете са били принуждавани да се събличат чисто голи.

Част от присъствалите смятат да подадат жалба срещу действията на полицията.

Според собствениците на заведението по време на проверката полицаите са превишили правата си.

Полицията залови над 50 непълнолетни в дискотека при акция в Благоевград

Полицията залови над 50 непълнолетни в дискотека при акция в Благоевград

Те са предадени на родителите им.

"Естествено, че това не е нормално. Ние сме все пак някаква правова държава - как така ще направят, че толкова много хора ще ги съблекат. Позоваваха се на някакъв член 80 от Закона за МВР, в който имат право да обискират при условие, че имат оперативна информация. Въпросът ми е има ли оперативна информация за 400 човека, че употребяват и продават наркотици, за да бъдат обискирани по този начин", запита Деян Найденов, собственик на нощния клуб.

Собствениците на проверявания клуб заявиха, че вече са подали жалба в прокуратурата. Посочиха, че ще организират и протест срещу действията на полицията.

От прокуратурата засега не са излезли с коментар по случая.