Полицейска спецоперация срещу престъпността е проведена в област Шумен, съобщават от МВР.

Извършени са претърсвания в частен дом в Плиска, обитаван от 36-годишен жител, както и в жилище, ползвано от 32-годишен негов съгражданин. Органите на реда иззели оттам 39 прозрачни пликчета с кремъчни остриета, 12 антични монети, две гърнета и два металотърсача. По случаите са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 278 ал. 6 от НК.

Проверки са извършени в домовете на жител на с. Ясенково и на мъж от с. Методиево. На единия адрес полицаите откриват гладкоцевна пушка, боеприпаси и гилза, а на вторият - патрони 12 калибър и 7 капсул - възпламенители, за които мъжът не представил документи. Срещу двамата са образувани бързи производства.

За притежание на наркотици са задържани общо шест души. В хода на акцията са претърсени трима жители на Шумен на 25, 26 и 28 години. Във всеки един от тях са намерени и иззети пакетчета с "дизайнерска дрога". В жилището на 26-годишния е открит и пакет със суха тревиста маса. За извършените престъпления са образувани бързи производства.

При проверка на 24-годишен жител на Смядово са намерени 5 грама дизайнерска дрога, скрита в часовник. Също така от жилището му са иззети 17 семена от марихуана. Мъжът е задържан за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Полицаите са претърсили и жилището на 33-годишен мъж от Шумен, където открили полиетиленов плик с марихуана. Мъжът е задържан, а за извършеното престъпление е образувано досъдебно производство.

Също така е проверен частен имот в село Троица, обитаван от 24-годишен местен жител. Оттам са намерени и иззети 42 семена от марихуана, а по случая е образувано досъдебно производство.

62-ма души са арестувани при спецакцията във Варненско

62-ма души са арестувани при спецакцията във Варненско

Съставени за 6 акта за нарушения на предприятие за хранителни продукти