В рамките на тридневна операция по пътен контрол в София са отнети 21 шофьорски книжки и са прекратени регистрациите на 12 автомобила и 2 мотоциклета, съобщиха от МВР.

Голяма част от установените нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП) са свързани с ползване на мобилен телефон при шофиране и с липса на поставени обезопасителни и на задължителна застраховка "Гражданска отговорност".

Специализираната операция на СДВР е проведена в последните три дни от миналата седмица. В акцията са участвали и полицейски екипи с мотоциклети на отделите "Пътна полиция" и "Специализирани полицейски сили".

В Добрич търсят къде да държат отнетите коли на пияни и дрогирани шофьори

В Добрич търсят къде да държат отнетите коли на пияни и дрогирани шофьори

359 са били досъдебните производства за шофиране след употреба на алкохол и наркотици през 2022 г.

За периода от 13 до 15 октомври са проверени 2196 моторни превозни средства и 2445 водачи на моторни превозни средства (МПС) и пътници. За установени нарушения са съставени 243 акта и 541 фиша. Връчени са и 1686 фиша, издадени по-рано.

Сред най-често констатираните нарушения, за които са съставени актове са: непоставяне на обезопасителни колани - 83; липса на задължителна застраховка "Гражданска отговорност" - 14; ползване на мобилен телефон - 12; неправоспособност - 8; отнемане на предимство на пешеходци - 6 и други нарушения на Закона за движение по пътищата. Направени са 818 проверки за алкохол и наркотични вещества, от които 4 показали положителен резултат за употреба на наркотици, 3 - за наличие на над 1.2 промила алкохол в издишания въздух и 3 - до 1.2 промила.

Четирима души са хванати да управляват мотоциклети без необходимата по закон категория, а един е бил с неправомерно регистрационна табела.

Среднощна гонка си спретнаха патрулка и порше в Студентски град

Среднощна гонка си спретнаха патрулка и порше в Студентски град

Наложило се допълнителни екипи на полицията да бъдат включени