В Добрич се проведе среща на прокуратурата с представители на местната власт за логистичните проблеми, свързани със съхранението на конфискувани превозни средства, които са били управлявани от водачи, употребили алкохол и наркотици.

Срещата беше инициирана от окръжния прокурор на Добрич Радослав Бухчев. Дневния ред бе воден от говорителя на Районната прокуратура Даниел Илиев. В разговора участваха областният управител на Добрич и заместник-директорът на Областната дирекция на МВР, съобщиха от държавното обвинение.

Бяха коментирани промените в Наказателния кодекс за престъпления по транспорта и утвърдените методически указанията на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов за упражняването на прокурорските правомощия по отнемане в полза на държавата на превозните средства от водачи, управлявали ги след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Паркингите на полицията в Бургас претъпкани с иззети автомобили

Паркингите на полицията в Бургас претъпкани с иззети автомобили

Осигурено е ново място с видеонаблюдение, СОТ и жива охрана

През 2022 г. са водени 359 досъдебни производства срещу пияни и дрогирани шофьори, като се предполага, че и през тази година броят им ще бъде значителен. Това поставя въпроса къде ще бъдат съхранявани иззетите моторни превозни средства. В хода на разговора бе постигнато единодушно съгласие, че местната власт може да съдейства в тази връзка и беше заявена готовност за предоставяне на терени, където временно да бъдат съхранявани и охранявани иззетите автомобили до приключване на наказателните производства и произнасянето на съда с окончателни съдебни актове.