11 души са задържани при специализирана полицейска операция в Сливенско. В хода на акцията са разкрити общо 16 престъпления, сред които множество кражби.

Вчерашната спецоперация е била насочена по противодействие на конвенционалната престъпност, наркоразпространението, незаконен добив на дървесина, нерегламентирана продажба на акцизни стоки, пътна безопасност.

Извършени са проверки на превозни средства, лица, търговски обекти, заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, сечище за добиване на дърва за огрев, места за разкомплектоване на излезли от употреба автомобили, зали за хазарт, заведения и други.

Образувани са едно досъдебно и едно бързо производство.

По линия на пътна безопасност в рамките на операцията са проверени 557 превозни средства и 850 лица. Съставени са 111 акта, 156 фиша и 100 ел. фиша за нарушаване на скоростните режими.

Проверките са извършени от екипи на ОДМВР-Сливен, районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, със съдействието на сектор "Специални тактически действия", "Зонално жандармерийско управление"- Бургас, РИОСВ- Стара Загора, РДГ-Сливен, фискален контрол към ТД НАП-Бургас, Дирекция "Инспекция по труда"-Сливен и служители на БАБХ.

МВР се хвали с все повече разбити оранжерии за марихуана

МВР се хвали с все повече разбити оранжерии за марихуана

За месец март те са 12 на брой