Полицията на РУ-Годеч задържа 17-годишен младеж за кражбата на два автомобила, с които впоследствие е катастрофирал. Това съобщават от ОДМВР - София.

Към 4.50 часа на 6 април е постъпил сигнал за пътен инцидент на отбивката над село Манастирище. На мястото полицейски служители установили, че лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от непълнолетен и неправоспособен младеж, е катастрофирал в мантинелата на пътя. След справка е станало явно, че колата е собственост на жител на Годеч и е била открадната от служебния паркинг на ресторант на второкласния път.

17-годишният водач, жител на врачанското село Лиляче, е бил тестван с дрегер, който е отчел 0.60 промила алкохол. Непълнолетният нарушител е криминално проявен и осъждан преди.

Той е арестуван за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

По същото време е постъпил и втори сигнал от друг собственик за липсата на автомобила му "Нисан", който е бил паркиран пред адрес с ключове на таблото. Колата е открита изоставена на пътя за Монтана със следи от удар в предната част. След извършен обход на района е установено, че металната врата на портал в с. Шума е откъсната от пантите, а около нея има следи от гуми и множество пластмасови частици.

Засега се смята, че и това престъпление е извършено от 17-годишния младеж, който работи като пастир при собственика на автомобила "Нисан".

След доклад в прокуратурата на нарушителя е наложена мярка за неотклонение "надзор на член на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни".

17-годишен моторист се блъсна в полицейска патрулка във Велико Търново

17-годишен моторист се блъсна в полицейска патрулка във Велико Търново

След като се опита да избяга от проверка