Дисциплинарно уволняват шофьор на училищен автобус в Котел, заради положителна проба за алкохол. При взетата проба, дрегера отчита 0,59 промила.

Автобусът превозва всекидневно ученици от село Ябланово до средно училище "Георги Раковски" в Котел. Мъжът е спрян от полицейски патрул на паркинг пред училището веднага след пристигане на автобуса пълен с деца.

"При всички положения той ще бъде дисциплинарно уволнен, просто не защото не е добър професионалист, той няма проблеми до този момент, но пък винаги има първи път, винаги защото е професионалист, той трябва да смята, че няма как да рискува живота на децата в такава ситуация", коментира пред БНТ директорът на училището Стефан Дондев.

След взетата с дрегер проба е взета и кръвна проба, която да установи с по-голяма точност нивото на алкохол. Резултатите от нея все още се очакват.

Директорът на СУ "Г.С.Раковски" в Котел информира, че шофьорът не е на работа, а в неплатен отпускт до края на седмицата. На водача на автобуса са поискани писмени обяснения за случилото се.

"Обясни, че предната вечер е пил 200 грама алкохол. Той е изненадан, че е показал такъв резултат. След като видях полицейския акт, аз го отстраних от работа. Надявам се до края на седмицата да излязат резултатите от кръвната проба", обяснява пред НоваТВ директорът Дондев.

Автобусът също е спрян от движение, докато проблемът не бъде решен.

Инцидентът усложнява извозването на близо 200 деца всеки ден от населеното им място до града. Директорът уверява, че ще бъде направено необходимото, за да не се получи забавяне. Той гарантира, че ще се вземат драконовски мерки, за да не се стига до подобна ситуация.

Пиян шофьор на автобус задържан в Сандански

Пиян шофьор на автобус задържан в Сандански

Превозвал 50 деца

Припомняме, че на 5 октомври, шофьор на ученичеки автобус в Смолян седна зад волана с 1.1 промила алкохол.

И в Бургас полицията залови пиян шофьор на училищен автобус преди осъществяването на екскурзия с второкласници до Малко Търново.

През лятото, полицията във Варна арестува шофьор на автобус, превозващ ученици. При проверка станава ясно, че мъжът е употребил алкохол и наркотици.

В края на септември, хванаха и пиян шофьор на автобус преди да вози ученици от Пловдив. В полицията е получено уведомление от ръководството на училище "Симон Боливар" за организирана днес екскурзия за учени от 5 до 7 клас.