Внезапен летен дъжд, гръмотевици и градушка удариха Пловдив следобед. Освен обилният дъжд и ледени парчета над града на тепетата се изви мощен вятър.

Дъждоприемните шахти не успяха да поемат огромните количества вода.

Само за час в пожарната са получени повече от 80 сигнала за наводнени подлези, мазета, училища. Има паднали дървета, като са пострадали паркирани автомобили.

Няма информация за сериозно пострадали хора. Пострадал е един човек, който е с порезни рани от счупено стъкло в центъра на града. По време на стихията е счупено и стъкло на линейка.

Поражания има и в детската клиника на ВМИ на бул. „Васил Априлов“, както и в Дома за деца, лишено от родителски грижи „Мария Луиза“.

В дейностите по разчистването се включват и екипи доброволното формирование "Пловдив 112" и общинското прердприятие „Паркинги и гаражи“.

Предвид мощната гърмотевична буря, ситуацията с електрозахранването в Пловдив е нормална, съобщи за БНР Крум Косев от ЕВН.

За известно време без ток са били три района - около ул. "Булаир" в центъра, на Гребната база и в Северната индустриална зона. Причината е аварийно изключване на защитата, а не скъсани кабели.