Порой и градушка падна във Варна тази вечер. За 20 минути улици в града се превърнаха в реки, а тревните площи побеляха.

Лошото време парализира трафика за кратко. Проблеми имаше и по новоизградения бул. "Васил Левски", съобщи бТВ.

От разпространените в социалните мрежи снимки и клипове се вижда, че се е срутил тротоар. Очевидци съобщиха за коли на пожарната и полицията на мястото. Във вечерните часове над града се изсипа порой, след който настанаха пораженията. Жители на Варна информират още за пропаднал електрически стълб и шурнала като поток вода върху новото трасе - тръгнала е при отворената дупка на кръстовището.

Градушка удари и Шкорпиловци
Обновена

Градушка удари и Шкорпиловци

Очаква се силни бури и градушки в Източна България

Булевардът бе пуснат за движение малко преди Великден от премиера Борисов. Обектът няма акт 16. Строителството продължи около година и половина, крайна цена не е съобщавана. Става дума за поне 115 млн. лв., повече от които предостави държавата. Проектът, в рамките на който бяха изграждани и надлезните кръстовища, е най-голямата инвестиция в пътищата на Варна през последните десетилетия.

Силна градушка падна следобед над Велико Търново. Ледените късчета бяха с размерите на лешник.

Силна градушка удари Северозападна България

Силна градушка удари Северозападна България

Пострадали са населени места в Монтана, Ловеч, Плевен, Враца, Тетевен

Ледени топчета с големина на орех паднаха този следобед в Шкорпиловци. На юг град, колкото грахово зърно, падна в Бургас.

Количеството дъжд е било 12 литра на квадратен метър, съобщиха от хидрометеорологичната обсерватория.