Протестиращите, видимо по-малко на брой отколкото сутринта, се установиха пред президентството, където са обградени от два плътни кордона полицаи с каски и щитове.

Припомняме, преди няколко часа - след края на големия протест пред парламента, група от около 4000 души се отправи към Орлов мост и блокира „Цариградско шосе".
След това те се отправиха към бул. Раковски с идеята да стигнат до централата на ЧЕЗ, но бяха спрени от жандармеристи, като се стигна до сблъсъци с органите на реда. Около час по-късно протестиращите се отправиха към президентството.

Служители на реда отказват да допуснат демонстрантите да стигнат до вратите на президентството.
Недоволните продължават да скандират „Мафия" и „Оставка" като шумно призовават органите на реда да ги пуснат да преминат техните заграждания.

„Вие в момента пазите сгради празни откъм хора и откъм смисъл", обърнаха се към полицаите протестиращи от най-предните редици.
Някои от гражданите отправят обиди към служителите на реда и ги обвиняват в чуждопоклонство и поддържане на едно антинационално статукво.

Демонстрантите около президентското вече не са не повече от 400, като продължават да подържат позицията си , че няма да спрат протеста докато монополистите  не паднат и управляващите не почнат да защитават народните интереси.

След като почти час виковете „Оставка" под прозорците на президентското не стихнаха, демонстрантите се насочиха към сградата на ДКЕВР, която е в съседство.
Недоволните решиха, че вместо към политиците ще се обърнат към дружеството, което според тях подкрепя монопола на ЧЕЗ.

Все по-често започната да се чуват и нецензурни масови скандирания по адрес на министър-председателя и на министъра на финансите Симеон Дянков.

Освен българските знамена с тях редом вече се издига и голям дървен кръст, който според демонстрантите е символ на тяхната вяра в промяната и в силата на народа.

„Млади хора вие заминавате в чужбина, но тук майките и бабите ви остават и мрат като мухи." , викаше една от протестиращите.

Шествието продължава по бул. Дондуков, където се намира сградата на ДКЕВР, протестиращите блокират движението и вече започват да преобръщат всички казани и кофи за боклук по пътя.
Граждани, които през това време минаваха по улицата, също се присъединиха към демонстрантите, като броят им отново започва да расте.

Блокирано е и кръстовището пред паметника на Васил Левски, като демонстрантите коленичиха пред монумента.

Площадката пред паметника е застлана с българското знаме и докато част от демонстрантите отдаваха почит на Левски, други продължиха да обръщат контейнери по бул. Васил Левски. Вследствие на това полицаите , които са вече са още по-тежко екипирани, се опитаха да отстранят протестиращите от пътното платно, при което се стигна до бутане и дърпане без сериозни последици.

Градусът на напрежението видимо се покачва като протестиращите не спират да крещят срещу полицаите „Еничари" и Вие българи ли сте".
Шествието отново се насочва към жълтите павета.

Пред Народното събрание протестиращите подпалиха малко американско знаме, след което отново се насочиха към президентството.

Отново се стигна до леки сблъсъци, като полицията е обградила площада пред Народното събрание и не ги пуска да минат. На протеста вече останаха не повече от 200 човека.

След близо 6 часа протести полицията стана по-многобройна от демонстрантите. Остатъците от недоволните граждани бяха разделни на малки групи от служители на реда, които постепенно ги изтласкват от парламента към различни странични улици.

За пореден път се стигна до физически сблъсъци, като вече над 50 полицаи обградиха група от трима - четирима и ги „респектираха" с палки.

Боян Расате, който също е сред демонстрантите, бе съборен на земята, след което полицаите го вдигнаха и го обискираха. Той беше отведен с патрулка.

Организаторите на протеста обявиха, че утре отново ще има демонстрация като сборният пункт ще бъде в 18:30 на Орлов мост. Докато останалите протестиращи се разотидоха, тръгнаха спекулации, че полицай е счупил с палка ръката на момиче.

В момента пострадалата е придружавана от служител на реда до най-близкото лечебно заведение, като все пак не е ясно дали наистина има подобна травма.