Привлякоха към наказателна отговорност мъж за кражба на бус, като е катастрофирал с него, съобщиха от Софийска районна прокуратура.

На 2 септември около 00:40 часа в ж.к. "Люлин" в гр. София, А.Х. противозаконно отнел чужд товарен автомобил марка, след което е ударил буса в паркирани коли и се е забил в стълб. От катастрофата са последвали повреди на товарния автомобил.

А.Х. е осъждан и с постановление на наблюдаващ прокурор е задържан за срок до 72 часа. По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл. 346, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода".

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе искане в Софийски районен съд за определяне на мярка "задържане под стража" спрямо 33-годишния мъж. Предстои съдът да се произнесе по искането на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка спрямо обвиняемия.

Припомняме, че 33-годишният мъж удари четири паркирани коли и след като се е забил в стълба, той се е скрил в близък строеж. Полицаите заградиха обекта и заловиха мъжа. Установено е, че той няма книжка, както и че вече е осъждан за други кражби. 

Рецидивист се заби с краден бус в стълб на улична лампа в Люлин

Рецидивист се заби с краден бус в стълб на улична лампа в Люлин

Преди това той е успял да намачка и четири паркирани коли