Пожар се е разгорял на територията на Турция, но само на километър от българската граница в района на Малко Търново. Изпратени са екипи на пожарната и горските стопанства, които да пресрещнат огъня, съобщи БТА.

Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който посети вилна зона "Дондуково" край село Златосел, където вчера бушува стихия. Огънят във вилната зона е напълно потушен. В гората в близост огънят вече локализиран. На терен са противопожарни екипи, горски служители и доброволци.

Цяла нощ огнеборци са останали на дежурство в района на пожара край вилната зона в община Брезово. Няма пострадали хора. Не се е наложила и евакуация. Няма и риск за близките населени места. Изгорели са няколко автомобила и 10 постройки, от които 4 вили

Още бушува пожарът в РСМ до границата ни, службите са нащрек

Още бушува пожарът в РСМ до границата ни, службите са нащрек

Очаква се днес огнената стихия в планината Славянка да бъде затворена от всички страни

По думите на министъра обстановката в почти в цяла България се нормализира.

Все още бушува пожарът на гръцката граница в планината Славянка, където гори от четири седмици. Там все още не могат да бъдат овладени фронтовете. Има готовност от българска страна да се изпратят още служители на пожарната с два противопожарни автомобила.

В разговор с гръцкия посланик Стоянов е обсъдил помощ по Механизма за гражданска защита на Европейския съюз.