Пожар гори до военния полигон край Казанлък. Огънят е тръгнал от сухи треви в близост до полигона, информира Нова телевизия.

Пожарът е обхванал борови масиви, като се разпространява към близката вилна зона. Военнослужещи се опитват да локализират огъня, но по данни към 16:30 часа усилията им са неуспешни.

На днес полигона са се провеждали учения. Очевидци са съобщили, че са чули гръм, идващ от там.

На място има 6 екипа на пожарната. Към момента не е ясно каква е засегнатата от огъня площ. Към мястото на пожара е изпратен и военен хеликоптер, който да помага в гасенето.

Към момента в Казанлъшко гори и друг пожар. Той е обхванал треви между Казанлък и село Овощник.

Голям пожар избухна на Младежкия хълм в Пловдив
Обновена

Голям пожар избухна на Младежкия хълм в Пловдив

Огънят вече е овладян

От Министерството на отбраната съобщиха, че специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада е бил задействан, за да класифицира и унищожи невзривени бойни припаси, открити в землището на село Шейново. На място военнослужещите открили 14 различни боеприпаса: две 120 мм осколочно фугасни стоманени мини, пет 82 мм осколочно фугасни мини, четири 60 мм мини, два изстрела за ръчен противотанков гранатомет и един изстрел за стационарен противотанков гранатомет.

Боеприпасите са иззети и транспортирани за унищожаване при спазване на всички мерки за безопасност. При унищожаването им на полигон "Тюлбето" обаче възниква пожар, който се разраства в рамките на полигона заради силния вятър и сухите треви. В неговото потушаване участват 80 военнослужещи от бригадата с един военен пожарен автомобил и две пожарни коли на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". В гасенето на пожара, който е в близост до вилна зона, се е включил и вертолет Ми-17, който е излетял в 17.18 ч. от авиобаза Крумово.