Военнослужещи със специализирана техника продължават и да оказват помощ в гасенето на горския пожар в борова гора в района между селата Еленово и Сокол. От 07.30 ч. тази сутрин на терен действат военнослужещи от военно формирование 22220 - Сливен. С инженерна машина БАТ - М те ще продължават да изграждат просеки с цел ограничаването на пожара. Вчера военните изграждаха просеки в района на пожара.

Вертолет Ми-17 от авиобаза Крумово излетя, за да помогне от въздуха за потушаването на пожара. Вертолетът е оборудван с окачен съд тип "bambibucket". При необходимост ще има обливане от въздуха на огнените огнища.

Пожар бушува в 300 дка гори в новозагорски села
Обновена

Пожар бушува в 300 дка гори в новозагорски села

Причината все още не е установена, военните се включиха в потушаването на огъня

Действията на военнослужещите се ръководят от капитан Кирил Кирилов.

Старши комисар Красимир Шотеров от Дирекция "Оперативна дейност, пожарна безопасност и защита на населението", който ръководи операцията по гасенето на пожара в село Сокол каза пред БНР, че "Пожарът между село Сокол и Еленово е овладян още снощи".

Пресякоха пътя на пожара към три новозагорски села

Пресякоха пътя на пожара към три новозагорски села

Еленово, Сокол и Радево

"Останахме цялата нощ да охраняваме периметъра на пожара, за да сме спокойни, че всичко е свършено както трябва. Не се стигна до евакуиране на населението, тъй като своевременно успяхме да спрем развитието на пожара към населените места", допълни комисарят.

Замерен е и въздухът от РИОСВ - Стара Загора.