Продължава пожарът, който възникна вчера около 20 часа в района на ТЕЦ - Сливен, но той вече е локализиран и овладян. Още няколко дни ще горят балите със слама.

"Лично аз нямам съмнения за умишлен палеж. Отдавам го най-вече на силния вятър и намиращите се наблизо електрически проводници. И друг път сме имали такива случаи", коментира комисар Владимир Демирев, директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Той уточни, че на място е установено, че площта е много голяма, което е наложило събирането на много екипи, за да се преодолее огнената стихия. Балите са се използвали за гориво на една от пещите и са складирани на площ от около 15 декара.

В складове на предприятията ЗММ и Динамо, в индустриалната зона на града, са горели стари метални части, опаковки, текстолитови плоскости, покривно покритие и обзавеждане. Изгорели са и около 11 декара отпадъци и сухи треви.

Над 450 сигнала за пожари и спасителни дейности са подадени в понеделник
Обновена

Над 450 сигнала за пожари и спасителни дейности са подадени в понеделник

Главен комисар Николов коментира, че най-тежко е било в Монтана

В потушаването на огъня са се включили огнеборци от Сливен, Ямбол и Нова Загора. В топлоцентралата продължават да горят бали слама, няма пострадали, коментира пред БНР областния управител на Сливен Чавдар Божурски.

Отзовалите се на място екипи обливат въглищата и околните сгради, за да предотвратят пожар в самия ТЕЦ, но по-късно идва и сигнал за други два пожара на около 100 метра, в складовете на завод "Динамо" и завод "ЗММ" в Сливен.

Горящите бали със слама са използвани за изгаряне на отпадъци, но няма данни за замърсяване на въздуха, както и опасност за сградите, Работата на ТЕЦ-а не е спирала.

Пожарът край Баня е локализиран

Пожарът край Баня е локализиран

Вчера възникна голям пожар край град Баня в района на Пловдив

Вчера, над 4 часа екипи на пожарната от Пловдив и Карлово потушаваха пожар в района на град Баня, Карловско. В гасенето участваха 25 служители на Държавното горско стопанство. Вятърът в района усложни ситуацията.

Заради пожара, 14 пътници от жп гара Карлово за Пловдив бяха извозени с автобус. Огънят горя до жп линията Пловдив - Карлово и пътнически влак бе блокиран и чака на място.