Няколко пожара са възникнали на територията на страната днес - в областите Хасково и Ямбол.

Два пожара са възникнали в община Тополовград.

Първото огнище е в района на селата Присадец и Филиповци. Пожарите обхващат сухи треви и храсти.

Сигналът за пожарите на територията на област Хасково, между селата Маточина и Присадец, е подаден минути преди 12 часа в дежурната част пожарната служба.

Незабавно на мястото на произшествието пристигнали пет екипа огнеборци, екип от горското стопанство и доброволен отряд от Тополовград, информира МВР.

Пожарите са големи - разпростират се на широк фронт и са трудни за овладяване. Огнената стихия се движи към село Маточина.

Вторият пожар е възникнал в района на село Сакарци. Огнената стихия там бързо се разраства и се е насочила опасно към близката широколистна гора

Сигналът за пожара в землището на селата Сакарци и Хлябово също е депозиран около 12 часа. Гасителните действия се осъществяват от пожарен екип и два екипа на местното горско стопанство. В действията по локализирането и ликвидирането на стихията са се включили още четири пожарни екипа.

Към момента няма данни за заплаха за жителите на населените места, както и за пострадали хора. Причините за двата пожара са в процес на изясняване.

Пожари и в Благоевградско

Пожари и в Благоевградско

Заради мълнии

В района на Ямбол също е възникнал пожар - до северния околовръстен път на града.

Сигналът за пожарът в Ямбол е бил депозиран в 13:35 часа. Пожарът е възникнал в ямболската местност Ормана, в близост до рибарниците. Отзовалите се на сигнала огнеборци са защитили от огъня намираща се там постройка.

По първоначални данни пожарът е на площ около 100 декара, горят сухи треви и храсти. Често променящият посоката си вятър създава трудност при овладяване на огъня. В пожарогасенето участват три екипа огнеборци.

Поради задимяването към околовръстния път "Север" на място са разположени полицейски екипи, които да подпомагат водачите на моторни превозни средства. Възможно е при необходимост да се спира движението в района.

Пожарогасителните дейности продължават и към момента.

Намалена видимост на АМ "Струма" заради пожар
Обновена

Намалена видимост на АМ "Струма" заради пожар

Пожарът в Бобошево вече е погасен, но задимяването в района е силно