До месец трябва да се финализират преговорите за тригодишната програма за ежегодно увеличение на заплатите в транспортния сектор с по 10%.

Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, която участва в XVIII-та Годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици (ECTUN).

Манолов иска повече синдикати в ЕП

Манолов иска повече синдикати в ЕП

Няма друга европейска столица с толкова минерални извори

Програмата е по предложение на синдикатите от КНСБ и "КТ Подкрепа". Столичният кмет се надява, че чрез нея служителите в градския транспорт ще бъдат мотивирани да работят повече и по-добре за гражданите.

Градоначалникът увери, че в никакъв случай няма да допусне разреждане на линиите в градския транспорт или влошаване на качеството на транспорт за гражданите.

Синдикатите искат споразумение с Фандъкова и увеличение на заплатите на водачите

Синдикатите искат споразумение с Фандъкова и увеличение на заплатите на водачите

До понеделник общината трябва да даде конкретни разчети за нужните средства

По думите ѝ е много важно да се гарантира перспективата на водачите в градския транспорт. Фандъкова обеща, че ще се прави всичко възможно, за да бъдат запазени хората, които работят в градския транспорт, както и да бъдат привлечени и нови.

По време на конференцията, Фандъкова отчете, че работата на водачите и на ватманите е изключително трудна и има недостиг на кадри. Именно затова се налага увеличението на доходите им.

Шофьори от столичния градски транспорт с жълти жилетки пред Столична община

Шофьори от столичния градски транспорт с жълти жилетки пред Столична община

Манолова подкрепя всички искания на водачите

Тя допълни, че нейните усилия за модернизацията на транспорта са огромни, които трябва да доведе подобряването на атмосферния въздух.

Фандъкова обърна внимание, че живеем в изключително сложни и динамични време, в които битката и противопоставянето между прагматизма и популизма се води изключително трудно.