Кметът на Петрич Димитър Бръчков е разпоредил спешни проверки в ромската махала в града. Проверките са заради десетките незаконно построени бараки, които бяха установени от местната администрация.

Проверките са мотивирани и от натрупалите се огромни нерегламентирани сметища между ромската махала в Петрич и гробищния парк на града.

По думите на Бръчков пред БНР тоновете отпадъци могат да предизвикат разпространение на зарази при хората и животните. Със заповед на Бръчков огромните нерегламентирани сметища ще бъдат почистени.

Според кмета на южния град в ромската махала се е увеличила значително. Имало и много нерегламентирани постройки в близост до гробищния парк. Поради това Бръчков е наредил и Комисия да провери колко са незаконно пребиваващите в ромската махала. Незаконните постройки ще бъдат премахвани.

В ромската махала в Петрич се предвиждат и ремонтни дейности. През тази година в махалата ще се направи канализация на основната улица и ще започне строежа на спортни съоръжения. Бръчков сподели, че в района ще се изгради футболно игрище.

В квартала се предвижда да има и читалище. С цел повечето деца от ромската махала да останат в училище социалните услуги ще бъдат обвързани с образователни мерки, допълни кметът.