Неправителствената гражданска организация "Спаси София" сигнализира, че се премахват плочките на площада пред църквата "Св. Седмочисленици".

Припомняме, плочките предизвикаха силно обществено недоволство и станаха обект на многобройни хумористични постове и коментари в интернет пространството.

Целта на плочките пред "Свети Седмочисленици" е да подчертаят храма

Целта на плочките пред "Свети Седмочисленици" е да подчертаят храма

Софиянци да изчакат докрай ремонта на площада, призова съавтор на проекта

По-рано днес в социалните мрежи бяха публикувани клипове и снимки, според които плочките се премахват.

"Ремонтът се превръща в пълен фарс - никой май вече не знае какво се прави - пренареждат ли се, махат ли се, с какво ще бъдат заменени?", написаха от "Спаси София" в свой пост във "Фейсбук".

Вече положените плочки се премахват внимателно, показва проверка на място на bTV.

Паветата пред столичната църква "Свети Седмочисленици" са от Македония, не от Китай

Паветата пред столичната църква "Свети Седмочисленици" са от Македония, не от Китай

Зам.-кметът Крусев призова столичани да изчакат края на ремонтите в центъра

От Столична община обаче не коментират какво се случва пред храма. Отговорът на местната управа - в градинката около църквата все още продължават дейностите по поставяне на настилката, изграждането на осветлението, поливната система, водопровода и канализацията. Изграждала се и детска площадка.

Някои от участъците били върнати на възложителя, но от общината не посочват за кои точно участъци става въпрос.

"Не става ясно и защо цялото управленско войнство в продължение на дни защитаваше проекта като правилен и естетичен, а сега тихомълком плочите се премахват", пишат още от "Спаси София".

Недоволни от ремонтите потропаха на вратата на СО
Обновена

Недоволни от ремонтите потропаха на вратата на СО

Викове "Оставка" огласиха центъра на София

News.bg публикува остатъка от поста на неправителствената организация без редакторска намеса:

"Г-жо Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, защо въобще заемате кметското място ако ви няма, за да дадете своето мнение за най-големия скандал от месеци в София. Каква е вашата роля, освен ПР-ите ви да ви крият, надявайки се, че бурята ще отмине и рейтингът ви няма да пострада? За маймуни ли смятате гражданите?"

Също така, някой ще благоволи ли да даде обяснение какво се случва с графика на ремонта? В официалния план график, който е достъпен онлайн ясно пише, че целият Граф Игнатиев трябва да е завършен на 03.10.2018 г. В официалните изказвания този срок после стана средата на октомври, края на октомври, средата на ноември, а вече съвсем спокойно говорите за март 2019 г. Драги, управляващи, вие акъл имате ли? Можете ли да сте по-безобразни и нагли и да принуждавате с месеци обществото да се занимава с вашите провали и центърът на София да е блокиран, защото 4 години не ви стигнаха да се подготвите за този ремонт. Колко бизнеса трябва да фалират, колко още време ще сме без трамваи и колко още хора трябва да се спънат заради вашата неспособност? Вие май наистина ни смятате за будали..."