Вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев, министърът на вътрешните работи Румен Петков и министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски спешно заминаха за град Бяла, по разпореждане на министър-председателя Сергей Станишев, информират от пресцентъра на Министерски съвет.

Премиерът, който в момента е извън страната, бе незабавно информиран за трагичния пътен инцидент, станал между Русе и Бяла. Вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев изпълнява функциите на министър-председател в отсъствието на премиера.

Вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем също незабавно отпътува към мястото на инцидента.

На мястото на катастрофата са екипи на Пожарна и аварийна безопасност и на Гражданска защита. Действията на екипите се координират от комисар Светослав Първанов, директор на областната дирекция на МВР- Русе.

Оказва се първа помощ на пострадалите, ранените се извозват в болниците в Бяла и Русе. След пристигането си на мястото на инцидента министрите ще информират своевременно премиера Сергей Станишев за ситуацията.

Министрите е трябвало да пътуват с вертолет, но поради липса на площадка за нощно кацане, те са тръгнали с автомобили.
Здравният министър проф. Гайдарски, който е изтъкнат наш коремен хирург, заяви, че ако се налага ще се включи към операционните екипи.