С два месеца е удължен срокът за разследване на обстоятелствата около изчезването на 4-годишната Анна-Мария, която е в неизвестност повече от 4 месеца. Това съобщи говорителят на Пловдивската прокуратура Даниела Начева, цитирана от Plovdiv24.bg.

Удължаването е било поискано от наблюдаващия прокурор по делото, образувано срещу неизвестен извършител, тъй като предварително дадения срок - до 20 август, не е бил достатъчен за изчерпване на действията, които могат да се извършват в процеса на разследването. Новият срок е до 20 октомври, уточни прокурор Начева.

Делото бе образувано по жалба на бащата на момиченцето - Васил Чолаков, според когото е възможно дъщеря му да е била отвлечена.

4-годишната Анна-Мария изчезна на 3-ти май - денят, в който от водите на река Марица изплува трупът на майка й - 29-годишната Полина Чолакова. Версията, че тя е взела 4-годишното момиченце със себе си, напускайки семейното жилище след скандал с бащата, все още не е отхвърлена.
До момента обаче не са открити свидетели, които в този ден да са видели младата жена с дъщеря й.

Роднини на момиченцето бяха обещали 10 хил. лева награда за всеки, който даде достоверна информация и помогне за откриването.

За разследване на случая бе сформирана специална група от експерти по издирване на изчезнали хора, криминалисти и оперативни работници, която работи в тясно сътрудничество с инспектори от Детска педагогическа стая и Пловдивска районна прокуратура.