Тази сутрин се възобновява операцията по издирването на двамата рибари, които изчезнаха в езерото Мандра край Бургас през нощта в неделя срещу понеделник.

Двамата остават в неизвестност. Въпреки усилията на спасителните екипи и доброволците, няма следа от тях, съобщи БНТ.

Във вторник беше намерена надуваемата лодка, с която рибарите са влезли в езерото. В издирването се включиха и служители на пожарната, общината, както и доброволци от рибарското селище Ченгене скеле с лични плавателни съдове.

Трети ден издирват изчезналите рибари край Бургас

Трети ден издирват изчезналите рибари край Бургас

Вчера беше открита надуваемата им лодка

По информация на bTV в издирването се включват водолази от "Пожарна безопасност и защита на населението, полицаи, които обхождат крайбрежието пеша, представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, както и служители на общината, които обследват трайона с лодки и дрон. Периметърът на издирването е концентриран около участъка, където беше намерена лодката на двамата мъже и мястото, откъдето се предполага, че в неделя са влезли в язовира.

"Вчера местихме дрона с автомобил, за да може точката на излитане да е по-близка до другата и да имаме по-голям периметър на облетяване, но нищо не излезе. Водолазите влязоха на мястото, където се предполага, че са влезли да пускат мрежи. И там нищо не намерихме. Днес ще имаме подкрепление от още двама водолази от "Гранична полиция". Съмненията вече са, че трябва основно да се търси под вода", обясни шефът на дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" в община Бургас Веселин Василев, цитиран от медията.

Ще продължи и огледът с дрон.

Димитър Петков от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури заяви, че за момента няма следи от изчезналите мъже. "Доколкото знам, до момента тези мъже нямат съставени актове за административно нарушение", добави той, същи цитиран от bTV.