Продължава разчистването на незаконни преместваеми обекти от плажните ивици на курорта "Слънчев бряг". Този път бяха премахнати два обекта от плаж "Слънчев бряг - север".

Първият обект - бар "Amigo" с площ от 350 квадратни метра. Незаконният обект е бил премахнат доброволно, обясняват от Министерството на туризма.
Обектът е бил разположен пред хотел "Белвю", на северната плажна ивица на курорта. Барът е бил е нарушение на одобрената от министъра на туризма схема.

Снимка 352215

Източник: Министерство на туризма

Вторият обект - ресторант "Terra", заемащ плажна площ от 400 квадратни метра. Обектът също е премахнат доброволно. Той се намирал пред хотел "Палас". Ресторантът е работил в противоречие с договорните отношения.

От ресорното министерство посочват, че наемателите са били стриктни при изпълнение на задълженията си да привеждат плажа в необходимия вид.

В Слънчев бряг разрушиха незаконни ресторанти и преместваеми обекти

В Слънчев бряг разрушиха незаконни ресторанти и преместваеми обекти

Разрушени са ресторантите Stela di marre и Bubles бар&ресторант

Ведомството припомня и че наскоро бяха съборени и други незаконни обекти от плажната ивица на най-популярния ни морски курорт. Обектите - ресторант "Stela di marre" с площ от 400 квадратни метра, намиращ се също пред хотел "Белвю", както и ресторант "Bubles бар&ресторант", заемащ площ от около 400 квадратни метра и намиращ се пред хотел "Гларус", недалеч от хотел "Чайка".

Снимка 352214

Източник: Министерство на туризма

Туристическото министерство припомнят и че беше прекратена концесията на плаж "Слънчев бряг - север", след като по плажната ивица бяха констатирани над 8 000 квадратни метра, използвани от преместваеми обекти, които надхвърляха одобрената за разполагането им схема.

Ясни са концесионерите на четири черноморски плажа

Ясни са концесионерите на четири черноморски плажа

Шезлонг на Росенец - север ще струва 10 лв, а на Св. Влас - болницата - 7 лв

Новият концесионер на плажа "Слънчев бряг - север" стана ясен около средата на месец март - "Голден сендс бийч" ООД. Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията за плажа е е размер на 1 664 784.18 лв. с ДДС. Концесията е за срок от 15 години.

При инспекция на министъра на туризма през месец февруари тази година беше установено, че вече са съборени над 190 незаконни преместваеми обекта.

Проверките за стриктното изпълнение на договорите за наем и концесия на плажовете продължават.

Ангелкова маха щендерите по алеите в Слънчев бряг

Ангелкова маха щендерите по алеите в Слънчев бряг

С Гърция разменяме равен брой туристи