Повече от 190 обекта се премахват към момента от "Слънчев бряг-север", това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на bTV.. Амбициите на ведомството са да се премахнат щендерите по алеите. Всеки един хотелиер отсреща плажа си е поставил павилиончета в своя имот, обясни мин. Ангелкова и добави, че министерството не може да му го забрани. проблемът бил, че пред павилионите са изкарани щендери по алеите.

"Да няма щендери, които да се разхождат по алеята", иска мин. Ангелкова.

Прокуратурата проверява дали на плажа на "Слънчев бряг" има частни имоти

Прокуратурата проверява дали на плажа на "Слънчев бряг" има частни имоти

ВАП се самосезира по информация в медиите

Зимният сезон на места може да продължи до април, обясни Ангелкова по повод промените във времето. На обичайния въпрос дали българите предпочитат повече да ходят на море в Гърция или в България, Ангелкова беше категорична, че си разменяме еднакъв брой туристи с южната ни съседка.

"Колкото българи посещават Гърция, толкова гърци посещават България", обясни Николина Ангелкова.

Тя защити качествата на българското Черноморие и на морската вода. "Усилията, които се полагат в тази посока, са видими", изтъкна министърът на туризма и акцентира, че са построени пречиствателни станции по всички курорти.

Ангелкова провери чист от бараки ли е плажът в Слънчев бряг

Ангелкова провери чист от бараки ли е плажът в Слънчев бряг

Уверена е, че ще се разхождаме спокойно по алеите в курорта и няма да се блъскаме с щендери и стока

За концесиите Ангелкова обясни, че цените не шезлонзи зависят от самия концесионер. "Ние никого не можем да караме да кандидатства за концесия", обясни тя.

Тя обясни и за рботата на ведомството с платформи като Booking. Проблемът бил в апартаментите за гости. Те били длъжни доброволно да секатегоризират,но не го правили. Обяснението на собствениците било или, че те дават жилището под наем и плащат даанъци на дохода, а не извършват туристическа дейност или, че гостите са техни лични познти.

Алеите и тротоарите на "Слънчев бряг" свободни за туристи

Алеите и тротоарите на "Слънчев бряг" свободни за туристи

Еднакви павилиони в синьо и бяло