Община Ямбол започна полагане на нова пътна маркировка по улиците на града. С приоритет се работи в районите около училищата и детските градини, както и на местата, по които има най-интензивен трафик. Постепенно ще се маркират и второстепенните улици.

За булеварди, първостепенни улици и маркировка пред училища и детски градини, на изпълнителя е възложена технологията и вида на маркировката да бъде специализирана, студен пластик с висока светлоотразителност и трайност при мокро време.

Към момента Общинското предприятие "Комунални и обредни дейности" оформя и клетките за паркиране на обновения паркинг на улица "Батак" до централния кооперативен пазар. Предстои да бъдат маркирани и всички останали новоизградени паркинги.

Снимка 665784

Източник: Община Ямбол

От общината припомнят, че през последните месеци са изградени нови и разширени паркинги в кварталите "Каргон", "Златен рог", "Зорница", "Възраждане", като са осигурени нови места за паркиране.

А иначе пътната маркировка се обновявала всяка година. Община Ямбол разполага с техника за полагане на пътна маркировка тип маркировъчна боя, която се полага по второстепенни и третостепенни улици от общинското предприятие.

Община Ямбол призовава шофьорите да спазват правилата, да преминават със съобразена скорост и повишено внимание през местата, на които се работи.