Изграждането на 2 отливни канала в зона "Хладилника - Витоша", район "Лозенец", налагат временна организация на движението в района.

Пътната организация и проекта за изграждане на двата отливни канала представиха зам.-кметът на София Дончо Барбалов и Петьо Велев, директор "Строителни и инженерни дейности" на "Софийска вода" АД.

От 5 февруари до 22 февруари се въвежда временна организация на движението в рамките на кръстовището булевард "Черни връх" и улица "Филип Кутев".
В кръстовището в посока центъра движението е ограничено в една лента.

Движението през кръстовище булевард "Черни връх" - улица "Филип Кутев" - улица "Тодор Каблешков" ще се извършва както следва:

- по бул. "Черни връх" в посока Център в една пътна лента само направо;

- по бул. "Черни връх" в посока Околовръстен път в три пътни ленти, само направо, само направо или надясно и само надясно;

- по ул. "Тодор Каблешков" в една пътна лента само надясно или наляво.

Разрешава се извършването на ляв завой от бул. "Черни връх" към ул. "Хенрик Ибсен".

"След приключване на работите по нейното изграждане ще започнем изграждането на ул."Филип Кутев", което е планирано през тази година", заяви Барбалов.

Снимка 404507

Източник: Столична община

Директорът по строителство в "Софийска вода" Петьо Велев от своя страна заяви, че в момента дружеството изгражда отливни канали по улиците "Филип Кутев" и "Хижите". По думите му двата отливни канала ще облекчат канализационния колектор по бул."Черни връх".

Предвижда се строителство на отливни канали по ул. "Филип Кутев" в участъка от бул. "Черно връх" до ул. "Атанас Дуков" и по ул. "Хижите", от ул. "Атанас Дуков" до Драгалевска река.

Новите канали се изграждат от стъклопластови тръби с диаметър 1 800 мм и 14 000 мм, като общата им дължина е 517 метра, каза още Велев.

Снимка 404508

Източник: Столична община

Инвестиционният проект на "Софийска вода" е на стойност 1 835 000 лева. С реализирането му ще се подобри качеството на канализацията за живеещите в кв. "Кръстова вада - изток", както и за имотите, прилежащи към бул. "Черни връх". Осигурява се отвеждането на дъждовните води и по този начин ще бъде предотвратен рискът от наводнения на имоти.

Очаква се до средата на март "Софийска вода" да е изградила канализационния колектор по бул."Филип Кутев".