Демонстрация се проведе днес пред посолството на Испания в София, съобщава БГНЕС.

Протестиращите запитаха дали испанската държава толерира корупцията. Поводът е разследването на властите в Мадрид за произхода на парите, с които е придобит имот в Барселона.

Според Димитър Митев, организационен секретар на организатора на протеста - движение "ЗАЕДНО", на върха на корупцията у нас е министър-председателят Бойко Борисов.

Той обясни, че това става чрез отчисляване на средства от обществени поръчки, чрез рекет на бизнесмени, както и чрез изнудване на чуждестранни инвеститори.

Прокуратурата ще разпита Борисов за Барселона

Прокуратурата ще разпита Борисов за Барселона

Самосезирала се е по публикацията на "Ел Периодико"

Въпреки че премиерът многокрано е заявявал, че нито той, нито близки до него хора притежават имот в Барселона протестиращите настояват за яснота около разследването на испанските власти.

"Ние не сме симпатизанти на Васил Божков, но от няколко места се потвърждава това, че неговото неплащане на 700 млн. лева държавни такси по линията на хазарта е било компенсирано с кешово ресто, отбеляза Митев.

В писмо, подготвено от движение "ЗАЕДНО" за испанския посланик у нас, се посочва, че борбата срещу корупцията е обща задача на всички европейски държави.

За нас изясняването на истината около случая "Барселона" е също толкова скъп, колкото и на испанската полиция и на испанските медии, пише още в писмото.

Каталуния разследва Бойко Борисов за пране на пари
Обновена

Каталуния разследва Бойко Борисов за пране на пари

За това съобщава испанският вестник "Ел Периодико"