Проверка на плаж "Корал" направиха експерти на Министерството на туризма заедно с представители на РДНСК-Бургас, съобщиха от МТ.

Инспекцията е по сигнал, че е възпрепятстван достъпът до плажа, но имали и планирана проверка, уверяват от ведомството. Това е втората инспекция на плажа за природосъобразен туризъм от май месец досега.

АКФ: Подготвят курорт за плаж "Корал"

АКФ: Подготвят курорт за плаж "Корал"

С неактуален кадастър подготвят устройствения план на Царево

Пешеходният достъп до плаж "Корал" е свободен, установи инспекцията. До ивицата има три възможности за пешеходен достъп, което е в изпълнение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Според нормативните наредби задължително трябва да има пешеходен достъп до всички плажове, които са изключителна държавна собственост.

Сдружение иска проверка на проверката на плаж "Корал"

Сдружение иска проверка на проверката на плаж "Корал"

ВАП да провери правена ли е проверка изобщо

Инспекторите установили, че на плаж "Корал" не е осигурено водно спасяване. Тъй като той е един от трите плажа за природосъобразен туризъм у нас, които не се отдават на концесия или под наем, задължението да се осигурят спасители е на областната управа гр. Бургас.

От министерството са изпратили писмо до областните управители с искане да дадат информация на кои плажове има водно спасяване, почистване и други дейности, които областната управа трябва да осигури за неохраняемите ивици, за да се гарантира безопасността на туристите.