Строителни специалисти проверяват изгорелия блок в Бойчиновци, съобщи БНР.

Кметът на общината подкрепя хората напълно и е плътно с тях според разказа на Албена Йорданова, която живее в опожарения блок. В момента деца ѝ са настанени при семейството на съпруга на Албена. По думите на жителката в блока няма общински жилища. Строители вече са започнали огледи и ще се заемат да поправят блока, ако може да се поправи, разказа още жената.

"Архитектите още не са влизали в сградата. В момента са тук. Доколкото знам от кмета, има няколко строителни фирми, които са се ангажирали да ни помогнат при възстановяването, но въпросът е дали може изобщо да се оправи този блок, защото много вода - 25 цистерни, са хвърлени. На другия ден горя пак и пак идва пожарна", обясни още жената.

Помагат на 12 семейства след пожар в Бойчиновци

Помагат на 12 семейства след пожар в Бойчиновци

Строителни фирми са изявили желание да помогнат за възстановяването на блока

"Има няколко строителни фирми, които изразяват желание да помогнат във възстановяването на блока." Това заяви кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев. По думите му по дарителската сметка за пострадалите семейства вече има постъпили средства, но не е ясно все още какви. Ако блокът не може да се поправи, на пострадалите жители ще се осигурят други жилища.

"Дали ще започнем възстановяването на блока, ще имаме яснота до два-три дни, понеже в 13 ч. сме извикали инженер-конструктор и архитект да обследват блока и да видим какво е състоянието и възможно ли е възстановяването", разясни Сретениев и допълни, че блокът е строен през 1946 година и е с гредоред на трите етажа.