След сигнал на общински съветник, започва проверка за незаконни къщи в квартал "Тракцията" в Русе, предаде БГНЕС.

Иво Пазарджиев уведоми, че са констатирани нерегламентирани сгради в няколко русенски квартала и настоя кметът на града Пламен Стоилов да даде отговор дали са наложени административни наказания и дали са започнати процедури по премахването на незаконните къщи по време на втория му мандат.

От своя страна заместник-кметът на общината Димитър Наков посъветва Пазарджиев да подаде конкретен сигнал, който да се разгледа от общинската администрация.

Видимо е и без човек да е специалист, че някои от въпросните къщи нямат никакви отстояния от улица и няма как да са били законни към момента, когато са били построени, посочи още Пазарджиев. По тази причина той призова общината да не чака конкретни сигнали, а да се самосезира и да извършва периодични проверки в кварталите, за които е ясно, че има тенденция към незаконно строителство.

От общината се оправдаха, че разполагат само с шестима служители, които трябва да разглеждат близо 900 сигнала годишно. Въпреки това те обещаха, че ще започнат официално разглеждане на сигнала.