Планински спасители помогнаха на мъж със счупен глезен при дъжд и изключително лоши метеорологични условия в Пирин планина.

Спасителната акция е продължила цяла нощ. Пострадалият се е намирал в сложен каменист терен в подножието на връх Синаница. В операцията са се включили 11 спасители от отряда в Сандански и още 7 от отряда в Благоевград. Мъжът вече е транспортиран до Кресна, където ще бъде предаден на Спешна помощ, предаде БТА.

Планинските спасители са осъществили още няколко акции през изминалото денонощие. Сигналите са били за колабирал мъж на 52 години в подножието на хижа "Плевен" в Централен Балкан, за турист с травма на коляното в района на Рилските езера, за пострадал с травма на глезен в района на Боянския водопад на Витоша, както и един сигнал от района на хижа "Безбог" в Пирин. 

След гръмотевичните бури и дъждовете от изминалата нощ условията за туризъм в планините постепенно се подобряват. Терените са мокри, навсякъде в планините е влял дъжд през нощта, по високите части е мъгливо и ветровито, предупреждават от ПСС. Температурите в планините са  между 10 и 18 градуса. 

ПСС спаси жена, пострадала в Пирин

ПСС спаси жена, пострадала в Пирин

Счупен крак на жената наложи 3-часова акция