Осигуряват два допълнителни училищни автобуса на засегнатите от транспортната криза общини в Пазарджишка област, съобщава БНР.

По думи на началника на Регионалното управление на образованието Валентина Кайтазова вече четвърти ден 528 ученици не могат да отидат на училище поради липса на превоз.

Тя обясни, че единият автобус ще бъде за училището в село Величково, а другият - за община Лисичово. За решаване на проблема за учениците от Боримечково все още не намира решение проблемът с извозването на учениците от гимназиален етап, които пътуват от селата в община Лесичово до град Пазарджик, посочи Кайтазова.

Намаляват автобусите до по-големите населени места в Пазарджик

Намаляват автобусите до по-големите населени места в Пазарджик

Някои села остават без транспорт

Очаква се процедурата по осигуряването на автобусите да приключи през март. Директори на учебни заведения ще внесат искане в община Пазарджик за преразглеждане на автобусните разписания с фирмата превозвач.

Припомняме, в началото на 2020 г. годината в областта беше въведена нова транспортна схема, при която има значително намаляване на курсовете до определени населени места. Жителите на 20 от тях от общините Пазарджик, Лесичово и Септември вече организираха подписка, в която настояват премиерът Бойко Борисов да се намеси при решаването на транспортната криза в региона.

Община Пазарджик държи кметове в неведение за съкратените автобусни линии

Община Пазарджик държи кметове в неведение за съкратените автобусни линии

Трети ден няма яснота как е променена транспортната схема