През Владая се пускат две ленти за излизащите от София на път I-1 (Е-79). Организацията се въвежда за улеснение на трафика и повишаване на пътната безопасност, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 (кръстовището за Рударци) до км 286+847 (бензиностанция „Петрол“). Тя ще е в сила от 8.00 до 14.00 часа.

В същия участък в неделя (8 май) отново ще има две ленти. Тогава обаче те ще са в посока София от 10.00 до 20.00 часа.

Автомагистрала „Люлин” е алтернативен маршрут на първокласния път.

В неделя от 14.00 ч. до 20.00 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътни направления.

С ограничението се цели да се повиши безопасността при пътуване, да не се образуват задръствания и леките автомобили, които са много повече по празниците, да пътуват много по-спокойно.

Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата.

От „Пътната агенция” призовават шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост. Отправя се призив и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

- Автомагистралите;

- път I-1 Видин – Ботевград;

- път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;

- път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;

- път I-5 Русе - Велико Търново;

- път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;

- път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;

- път II-18 Околовръстен път София;

- път II-19 Симитли - Гоце Делчев;

- път II-86 Пловдив - Смолян;

- път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).