Готов след ремонт е нов участък от 6 км. от автомагистрала "Тракия" от общо 16,5 км, които се обновяват в момента. Строителните работи започнаха в началото на февруари и утре се възстановява преминаването в отсечката между връзката за АМ "Марица" и пътен възел "Чирпан". Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел "Чирпан - изток" продължава.

Със завършването на ремонта в 6 км участък пътуващите за Бургас ще преминават от пътен възел "Чирпан" по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан - Стара Загора до пътен възел "Чирпан - изток", където ще се връща на автомагистралата, и обратно.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

За да се възстанови трафикът и в двете платна, които са в експлоатация от 2007 г., на обекта се работеше максимално мобилизирано без почивен ден, съобразно метеорологичните условия, отчитат от АПИ днес. Отсечката е с възстановена носимоспособност на пътното тяло, подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, ограничителни системи, маркировка и знаци.

Ремонтните дейности в 10 км отсечка от пътен възел "Чирпан" до пътен възел "Чирпан - изток" се предвижда да завършат на 19 април т.г. За изпълнението им участъкът остава затворен за движение в двете платна. По метода студено рециклиране е възстановена носимоспособността на пътното тяло в целия участък. Строителните работи включват машинно подравняване на банкети, дълбоко фрезоване на съществуващата настилка, студено рециклиране, ремонтно-възстановителни дейности на 9 съоръжения в отсечката между пътните възли "Чирпан" и "Чирпан - изток", бетонови работи, полагане на геомрежа, полагане на неплътен и износващ пласт от сплитмастик. С изпълнение на планираните дейности се подобрява експлоатационното състояние на асфалтовата настилка и отводняването. Отсечката ще бъде с нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Строителните дейности в 16,5 км участък са част от започналия през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ "Тракия" /от 156-ти до 208-ми км/. В края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от АМ "Тракия" в двете платна, между пътните възли "Белозем" и "Оризово". Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200. Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до п. в. "Стара Загора".