Пускат парното в Пловдив от 6 ноември, съобщиха от EVN Топлофикация. С това започва начало на отоплителен сезон 2018/19 г. в града.

От компанията вече започнаха да подават топлинна енергия към някои жилищни и стопански сгради в Пловдив, които бяха заявили това преди официалното начало на сезона.
Отоплението ще се пуска поетапно, първо в детските заведения - детски градини, училища и занимални, както и в болниците. След това ще бъде в обществените и стопански сгради, както и в жилищата.

От "Топлофикация" пуснаха парното на 70 сгради

От "Топлофикация" пуснаха парното на 70 сгради

Заради очакваното затопляне няма да пускат парното на останалите

За качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление. След това може да започне регулиране степента на загряване.

Дружеството призовава клиентите си да проверят индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ) по радиаторите. В случай, че дисплеят на устройството е без показания, да се обърнат към своя топлинен счетоводител.

Топлофикация София готова да пусне парното

Топлофикация София готова да пусне парното

И преди сезона отделни сгради могат да се отопляват от дружеството

От топлофикационното дружество уверяват, че при затопляне на температурите в следващите дни абонатните станции ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните температурни датчици. По този начин дружеството повишава ефективността на работата на системата и позволява намаляване разходите на клиентите, уверяват от пловдивската топлофикация.

Цената на парното скача с до 8.5%

Цената на парното скача с до 8.5%

Иван Иванов обяви новите цени, които влизат от сила днес