От "Топлофикация София" имат готовност да пуснат парното на столичани. Клиентите, които желаят пускане на парното, могат да подадат заявление, информират от дружеството.

Според наредбата за дейността на дружеството, парното в София може да бъде включено след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза от НИМХ за трайно застудяване.

КЕВР поиска сметките на Топлофикация-София за март

КЕВР поиска сметките на Топлофикация-София за март

Искат данни и за март 2017-та година

От Дружеството уверяват, че следят промените на времето и ще реагират съобразно климатичните условия и в съответствие с нормативните изисквания.

Ако всички абонати в един блок желаят да се отопляват на парно, то от дружеството могат да подгряват радиаторите и преди официалното начало на отоплителния сезон. Клиентите трябва да представят заявление, подписано от Общото събрание на етажната собственост.

КЗК проверява "Топлофикация-София" за монопол

КЗК проверява "Топлофикация-София" за монопол

Утвърдени образци за присъединяване налагат нелоялни търговски условия

Подобно по-ранно пускане на парното може да стане в детските градини, училищата и здравните заведения. Достатъчно е само директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон или в централно управление. Към момента 10 сгради в столицата са с пуснато парно. Сред тях са посолства, детски градини и офис сгради.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да запълнят източените такива. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Инсталацията за горене на отпадъци в София цели да налее пари в "Топлофикация"

Инсталацията за горене на отпадъци в София цели да налее пари в "Топлофикация"

СО бърза да одобри решението за изграждането на инсталация за изгаряне на отпадъци

От дружеството призовават клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага след това допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да бъдат проверени и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. Ако има изгаснал дисплей, абонатите трябва да се свържат с топлинния счетоводител.

От Топлофикация-София припомнят, че максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция ограничава възможните манипулации и кражби на топлинна енергия.