От днес пускат парното в София и Пловдив.

Вчера "Топлофикация София" обяви, че пуска поетапно парното в столицата от 21 октомври.

Днес EVN Топлофикация съобщи, че отоплителният сезон стартира и в Пловдив.

От дружеството посочват, че пускането на отоплението ще се осъществи поетапно първо в детски и здравни заведения, училища и други учебни заведения, обществени и стопански сгради и жилищни сгради.

Припомня се, че е важно регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум, с цел ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление.

Пускат парното в София от понеделник

Пускат парното в София от понеделник

Първо - в детски градини, училища и болници

Абонатите трябва да проверят индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ), както и регулиращите вентили на радиаторите. В случай че дисплеят на ИРУ е без показания или самото устройство не е закрепено за радиатора, трябва да бъде потърсен съответният топлинен счетоводител.

Водомерите за битова гореща вода в имота трябва да бъдат проверени: при забелязана неизправност - неотчитане на потребление, нарушена цялост на пломба/метрологичен стикер, изтекъл срок на метрологична проверка - е необходимо да се уведоми топлинният счетоводител. При неизправност следва начисление, което може да бъде избегнато.

Ако през следващите дни температурите се повишат, абонатни станции ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните температурни датчици.

КЕВР прогнозира 8,44% средно намаление на цената на парното за следващия период

КЕВР прогнозира 8,44% средно намаление на цената на парното за следващия период

Най-голямо е намалението за "Топлофикация-Бургас" АД - с 14.09%