"Топлофикация София" пуска поетапно парното в столицата от 21 октомври 2024 г. - понеделник. Това става ясно от съобщение на сайта на топлофикационното дружество. Първо започва подаването на топлоенергия към училища, детски градини и здравни заведения, а след това топлото ще стигне и до административните и жилищните сгради.

"Топлофикация София" напомня, че вентилите на радиаторите трябва предварително да се отворят на максимална степен, за да не се налага да се обезвъздушават допълнително след пускане на отоплението. Необходимо е също да се проверят електронните уреди за дялово разпределение и в случай на неработещ дисплей да се потърси съдействие от обслужващата фирма - топлинен счетоводител.

Столичани няма да са на студено, успокояват министър и кмет

Столичани няма да са на студено, успокояват министър и кмет

Ще бъдат взети краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки за решаването на проблема с дълга на "Топлофикация - София"

От топлофикационното дружество отбелязват още, че преди пускането на парното клиентите да са приключили всички извършвани ремонти и да запълнят източените инсталации. Няма да се пуска парното в сгради без запълнена вътрешната отоплителна инсталация, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил, обясняват от "Топлофикация София"

За включване на отоплението в определена сграда на по-късен етап е необходимо в съответния топлорайон да се подадат заявление и подписано решение от общото събрание на етажната собственост.

"Булгаргаз" вдига запора върху сметките на "Топлофикация София"

"Булгаргаз" вдига запора върху сметките на "Топлофикация София"

След извънсъдебно споразумение